i Bøger

Riley Sager – The House Across the Lake

Så fik jeg også den oplevelse med. For Riley Sager – ‘The House Across the Lake’ har litteraturhistoriens absolut værste plottwist. Det er så hysterisk elendigt at jeg ikke skammer mig det fjerneste over at spoile handlingen her.

Det er således slet ikke den ellers stærkt usympatiske techbro der er morderen. Ej heller den sexede, rustikke og æggende eks-politimand (slog han mon i øvrigt sin kone ihjel? VI VED DET IKKE, men selv hvis han gjorde, så er det helt irrelevant for han er stadig djævelsk handsome). Nej, den skyldige er den alkoholiserede (og derfor selvsagt stærkt upålidelige) fortællers afdøde (og morderiske) ægtefælle, der slår ihjel ved at BESÆTTE en tidligere supermodel (og kone til techbro) via overnaturlige kræfter i en sø.

Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige til det hele. Udover at jeg har lært at man skal lade være at drukne i søer i Vermont, da det medfører akut risiko for en paranormal besættelse udført af afdøde mordere, der hjemsøger vandet. Og at jeg aldrig læser mystery-anbefalinger i New York Times igen.