i Fodbold

Malstrøm

Egentlig gik jeg rundt og bildte mig selv ind, at når tilværelsen bliver vanskelig, nøden er størst og sammenholdet er mest påkrævet, så ville jeg være der. Loyal og standhaftig til det sidste. Men AaB’s årelange kollaps og absurd deterministiske kurs mod nedrykningen, har med al tydelighed vist at det blot var endnu et selvbedrag i rækken.

For reelt er jeg stemplet ud. Gemmer mig. Vil ikke såres mere. Det gør for ondt. Følger ikke længere med. Jeg har ikke set en AaB-kamp – hverken live eller på tv – i en evighed. Besøger ikke fanforummet (hvor end ikke ironisk distance kan beskytte mig mod det sorte hul af nød, elendighed og desperation), undgår behændigt Nordjyskes fodbolddækning. Der er trods alt grænser for, hvor mange gange jeg kan lappe mit knuste hjerte sammen med hæfteplaster og papirklips. 

Jeg var i et træningscenter under dagens nederlag. Lyttede så absolut ikke til noget AaB-relateret, men derimod til en kun moderat stimulerende podcast om Bauhaus, suppleret efterfølgende af stærkt aggressiv rap. Det hjalp lidt på at mestre min sorg og afmagt. Så derfor først resultatet da jeg kom hjem, længe efter kampen var slut. Mit indre blev igen en malstrøm, for Gud ved hvilken gang. Der er absolut intet lyspunkt i denne permamørke, filmbulvinter-agtige fodboldsæson. 

Men … jeg kan vel ikke give op. Kan jeg? Der er stadig en teoretisk chance for at de overlever i Superligaen. Og man holder jo ikke op med at elske nogen, bare fordi de har det svært. Men ondt? Det gør det.

  • Related Content by Tag