i Bøger

Justin Cronin – ‘The Ferryman’

Blev ganske intenst lykkelig da jeg opdagede i et af New York Times’ nyhedsbreve, at Justin Cronin barsler med en ny bog – ‘The Ferryman’ – i begyndelsen af maj. Den lyder tilmed præcis så tilpas vanvittig og eskapistisk til, at den med stor sandsynlig er lige hvad jeg har brug for i øjeblikket.

Jeg elskede hans mageløse ‘The Passage’, da jeg læste den tilbage i november 2012. Det er den til dato mest effektive, medrivende og ondskabsfulde post-apokalyptiske roman, jeg har læst. Bedre og mere episk end ‘The Stand’, om end jeg nok foretrækker Stephen Kings variant af en altødelæggende pandemi.

Købte mit eksemplar af ‘The Passage’ i Schiphol i en drømmeagtig sindstilstand efter en de her afsindigt rædsomme flyveture over Atlanten, som jeg hader og naturligvis nu ville ønske jeg kunne komme på mange flere af. Havde ikke sovet det mindste på nogen af flyene fra Denver via Minneapolis til Amsterdam, så en roman om en frådende vampyrpandemi var en betagende hallucinatorisk oplevelse det sidste stykke vej til Danmark.

De to efterfølger i trilogien var ikke på helt samme niveau som ’The Passage’, men dog gode nok til at Cronin den dag i dag oppebærer en placering på mit personlige Mount Rushmore over horrorforfattere. Har derfor en forventning om ‘The Ferryman’ vil redde resten af mit 2023.