i Musik

DJ Kicks

Om end antallet af sange på min liste over ‘Sange og album der burde være på Spotify, men glimrer ved deres fravær’ bliver kortere og kortere1, er der stadig mesterværker, jeg ikke kan streame på daglig basis.

Mest kriminelt for tiden er fraværet af Mobys mix af Pet Shop Boys – ‘Miserablism’, som ellers ville have været en passende følgesvend på tidens livsglædeforladte løbeture i Ulkerup skoven. Men der er andre ikke-tilgængelige sange og album, jeg savner akut for tiden. Et eksempel er DJ Kicks: Erlend Øye.

Erlend Øye DJ Kicks

Jeg købte albummet i en forlængst lukket og slukket pladeforretning på Østerbro tilbage i 2006. Det er et helt forrygende mixalbum, der indeholder mindst to mashup-mesterværker: ‘Sheltered Life/Fine Day’ og den uforlignelige krydsning af Röyksopp – ‘Poor Leno (Silicone Soul’s Hypno House Dub’ og The Smiths – ‘There Is a Light That Never Goes Out’.

Albummet er værd at opstøve alene for disse to, om end ‘Uusi Fantasia – Lattialla Taas’ også kan noget.

Men afledt heraf kunne jeg godt tænke mig, at jeg igen blev bedre til at lytte til albums fremfor playlister og algoritme-drevne anbefalinger. Mit musikindtag er de senere år blevet mere diverst (hvilket vel er positivt), men også mere flakkende og ADD’et. Hører sjældent noget til ende længere. Og jeg vil gerne begynde at fokusere lidt mere på den enkelte kunstner igen. Ved blot ikke helt hvor jeg skal begynde.

  1. halløj Flowerpot Men – ‘Beat City’, Mariya Takeuchi – ‘Plastic Love’, Motorbass’ ‘Pansoul’-abum []