i Bøger, Historie

Ada Ferrer – ‘Cuba. An American History’

Det tog mig kun tre måneder og en langfredag, men nu, NU har jeg fået afsluttet Ada Ferrer – ‘Cuba. An American History’.

Det er ikke Ferrers skyld, for det er en fremragende bog om Cubas historie siden 1492. Jeg var ikke helt klar over, hvor tæt sammenvævet Cuba og USA’s historie og udvikling egentlig er. Og generelt var det rart at udfyldt min betragtelige ignorance om den vestlige hemisfæres historie.

Men bogen illustrerer også på pinligste vis min dødsdømte strategi med at begynde med at læse faglitterære bøger fra side 1 og så kværne mig frem. Hvilket betyder at jeg bruger alt, alt for meget tid på at forstå de (i det store billede måske mindre relevante) politiske forhold i 1700-tallet, fremfor at læse om de ting, jeg egentlig er interesseret i at vide mere om (i.e den spansk-amerikanske krig og revolutionen i 1959) – og derfor af ren og skær udmattelse ender med at sjaske mig igennem de mest relevante afsnit. En skønne dag bliver jeg vel klogere og forstår at læse faglitteratur mere strategisk og begavet.