Yazoo

Hvis man ser bort fra den click-bait’ende overskrift, så var JP’s artikel om Yazoo og Vince Clark faktisk mere end udmærket.

Selv har jeg (ansporet af at den ultimative synth-ballade ‘Only You’ optrådte i et afsnit af ‘The Americans’) lyttet til gruppens sange sådan lidt til og fra det seneste års tid. Alison Moyet har efter min mening en af 80’ernes bedste og mest karakteristiske stemmer. Hør hende lige i liveudgaven af ‘Don’t Go’ på BBC i 1982 eller i den endnu mere vidunderlige 8-bit videospilkonsol udgave af ‘Situation’ fra samme år. Det er nærmest overvældende; hun er alt, alt for dygtig til ‘kun’ at lave electropop.

Måske jeg burde benytte mig af lejligheden til at udforske Yazoo bagkatalog noget grundigere. Jeg har altid haft et blødt punkt for Clarks senere gruppe Erasure, så der burde være noget jeg kan lide hos Yazoo også.

Kåre Ghisler Fuglsbjerg @kgfuglsbjerg